Mai multe stații de rafinare a țuicii din județul Alba, zona Sebeș, au fost atacate în această noapte cu o serie de drone militare. Flăcările au cuprins rapid platforma de rafinare iar pompierii s-au luptat ore întregi să stingă focul și să scoată mirosul de borhot ars din uniforme.

explozie-drone-rafinarie-tuica.jpg

Președintele Organizației de Pălincă, Etil și Cocârț (OPEC), Decebal Popescu, a condamnat atacurile și a acuzat forțe subversive care doresc să distrugă industria producătoare de țuică și să afecteze prețurile la bursă. „Este foarte posibil să vorbim de grupări teroriste din Bihor, zona Beiuș sau Aleșd, sau chiar din Iran, că ăia sunt musulmani și nu sportă băutura”, spune acesta.

Pagubele sunt estimate la câteva zeci de milioane de dolari, peste 174 de cazane de țuică fiind afectate de explozii. „Totodată vorbim de mii de victime care stăteau la coadă cu petul la rafinărie să-l umple, care acum sunt ori în sevraj, ori în situația de a bea tărie de-aia proastă de la magazin”.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Wednesday, 18.09.2019 18:19 Social

National Cinematografic