Tot mai mulți medici atrag atenția cu privire la pericolele la care se expun tinerii care folosesc așa numitele „țigări electronice” care se bazează pe inhalarea unui abur încărcat cu nicotină și diverse arome. Numărul deceselor asociate cu această activitate a ajuns deja la 7 în statul California din SUA. 

vaping.jpg

„Am efectuat un studiu pe mai mulți tineri care au fost monitorizați în timp ce fumau din astfel de dispozitive și am găsit o cantitate importantă de bășini în cap. Concomitent s-a constatat o reducere a activității în lobul frontal precum și o micșorare a creierului, din cauza presiunii la care este supus”, a explicat David Peterson, cercetător la CalTech, una din cele mai prestigioase universități californiene.

Vapatul are efecte considerabile asupra stării de sănătate, spun experții, acesta afectând în special pe oamenii din jurul celor care vapează. „Dacă fumezi o țigară normală lângă unul care vapează riști să te doară capul de cât de bate la cap ăla cu vapingul despre cum e o metodă mai bună de făcut cancer”, explică un fumător.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Wednesday, 18.09.2019 14:43 Social

National Cinematografic